Mamamini doneerde al half miljoen euro

- PERSBERICHT -

22 april 2015


Mamamini doneerde al half miljoen euro aan maatschappelijk Groningen.
In de afgelopen 25 jaar doneerde Mamamini al een half miljoen euro aan maatschappelijke organisaties in en om Groningen. Een astronomisch bedrag.


Mamamini is trots op deze historie, maar vooral ook heel dankbaar. Holtkamp: “Al 25 jaar lang verkopen we mooie spullen van mensen die deze belangeloos aan ons doneren. Met het geld dat we hiermee verdienen kunnen we tegenwoordig 200 mensen een werkplek bieden en houden we ieder jaar veel geld over voor goede doelen in en om Groningen. Dat we dit jaar het totaalbedrag bereiken van 541.000 euro is echt fantastisch en heel bijzonder. Onze dank gaat uit naar alle donateurs, vrijwilligers en klanten van Mamamini! Zonder hen was dit absoluut niet mogelijk geweest.”


In 2015 is het Mamamini Fonds extra goed gevuld met maar liefst 50.150 euro. Dit bedrag werd de afgelopen jaren opgespaard voor het 25-jarig jubileum van het kringloopbedrijf dat dit jaar wordt afgerond. In april 1989 werd de non-profit stichting opgericht, in februari 1990 werd de eerste grote winkel aan de Noorderhaven geopend. Op dit moment heeft Mamamini 4 winkels in Groningen.


Alle beetjes helpen

Jelle Holtkamp: “Stadjers staan er misschien niet altijd bij stil, maar hoe meer spullen zij bij elkaar sparen en aan ons doneren, hoe meer geld wij aan goede doelen kunnen geven. Wij zetten zelfs de kleinste spulletjes om in geld. En daar zit ook de kracht die wij hebben: probeer vanaf je bank maar eens je oude theelepeltje te verkopen om de opbrengst daarvan aan een goed doel te kunnen geven. Wordt niks. Maar geef je hetzelfde lepeltje aan ons, dan lukt het wel. Via ons team en onze winkels. En omdat wij een door de Belastingdienst gecontroleerde non-profit stichting zijn weet je zeker dat het allemaal goed terecht komt.”

Meer info
Via
www.mamamini.nl/doneer-spullenis meer info te vinden over het doneren van spullen en kan een ophaalopdracht worden gegeven. Via www.mamamini.nl/over/anbiis de financiële verantwoording te raadplegen. Via www.mamamini.nl/over/doelstellingenstaan de doelstellingen van Mamamini vermeld.

Uitreiking

De feestelijke uitreiking van het Mamamini Fonds 2015 vindt plaats op maandag 18 mei. Onder de 20 winnaars bevinden zich ondermeer de Voedselbank, Stichting Vrienden van het UMCG (om het verblijf van de patiëntjes in het Beatrix Kinderziekenhuis te veraangenamen)en Vereniging Open Hof (fruit verstrekken aan daklozen). Alle andere winnaars worden binnenkort op de hoogte gebracht!