Mamamini opent 4 verpakkingsvrije webshops.

Al sinds 1989 is Mamamini tegen verspilling en vóór hergebruik. Nog steeds maakt dit deel uit van 3 maatschappelijke doelstellingen: de 3 M's van Mamamini. Als non-profit organisatie opent Mamamini binnenkort 4 nieuwe verpakkingsvrije en papierloze webshops. De doelstelling tegen verspilling sluit hier perfect bij aan.

Geen verpakkingen, geen transport, geen papier

In de webshops van Mamamini worden straks allerlei leuke tweedehands spullen verkocht. Van unieke meubels tot leuke boeken. Aan de levering van de spullen komt géén verpakkingsmateriaal te pas. Geen doos, geen tape, geen vulmateriaal, niets. De oplossing om hiertoe te komen is erg simpel, maar ook een zeer bewuste keuze: Mamamini verstuurt de spullen niet, maar laat de klant de bestelling ophalen in één van de vier winkels in Groningen.


Als een groter product wordt gekocht, staan er in iedere winkel flinke bakfietsen klaar waarmee de bank of de kast naar huis kan worden vervoerd. Ook dit is goed voor het milieu en goed voor de mens :-). De administratieve handling rondom de webshops is overigens geheel papierloos! Geen enkele bestelling zal worden afgedrukt of in een map worden gestopt. Bij de kassa's zal met tablets worden gewerkt, ook daar wordt papierwerk zo voorkomen.

 

De klanten van Mamamini

De Mamamini winkels worden dagelijks bezocht door vele honderden klanten en donateurs van spullen. Velen van hen komen gelukkig op de fiets of combineren een bezoek met een wandeling door de stad. De nieuwe webshops stellen de klanten straks in de gelegenheid van afstand te kopen, zonder dat dit het milieu verder belast.

 

Teveel pakketjes

Er gaan dagelijks tienduizenden pakketten door Nederland, waarvan velen een tweede keer in een vrachtwagen landen als retourzending. Mamamini roept iedereen op om milieubewuster met deze nieuwe stijl van shoppen om te gaan. Want ieder heen-en-weer-reizend-pakketje – met al zijn verpakkingsmateriaal – drukt zijn stempel op het milieu.

 

De Mamamini Webshops gaan in de loop van februari 2015 open: www.mamamini.eu/webshops